Nyheter på vei inn!

Kontakt Mohagen Bil AS

Ole Jan Stubberud
Daglig leder 
Frode Skjerva
Kundemottak 
Mari Marthe Rækstad
Marked 
Jan Hvinden
Selger 
Kjetil Gulbrandsen
Selger 
Ole Sigurd Marthins
Selger 

Chat via Facebook

Gjør vogna og bobilen vinterklar:

Slik unngår du kalddusjene

Det er viktig å gjøre en liten innsats med bobilen eller campingvogna før vinteren melder sin adkomst, slik at du unngår de store «kalddusjene» når våren kommer.

Det er ingen stor jobb å vinterforberede bobil og vogn, men det er lurt å ta høyde for kulde og  er en viktig jobb for å unngå problemer og skader før en ny sesong. Vinterforberedelsene er stort sett de samme for både bobil og campingvogn. Her er våre tips til hva du bør gjøre for å forhindre problemer og skader på bobil eller campingvogn i vinter:

  • Tøm vanntankene, varmvannsbereder, vannsystemet og alt som kan fryse i stykker.
  • Tøm toalett og spillvann.
  • Batteriene må lades før vinteren, samt noen ganger gjennom vinteren.
  • Husk lading av startbatteri og frostvæske i kjølvannet for bobiler. 
  • Rengjøring. Vi anbefaler bruk av Globex rengjøringsmiddel med voks før du setter bort bobilen eller vogna, da slipper du at gammel møkk gror seg fast. 
Dersom det blir stående vann i kranene om vinteren kan det fort forårsake unødvendige skader.
Vann og kraner
Dersom det blir stående vann i kraner eller dusjer er det lett for at det oppstår skader. Ødelagte kraner som følge av frossent vann er kanskje den vanligste skaden etter vinteren. Vannkranene bør derfor stå i åpen posisjon gjennom hele vinteren. – Husk å legge dusjslangen på gulvet i dusjen, på den måten er du sikker på at alt vil tømmes fullstendig. Et annet godt tips er å blåse opp en ballong som du fester på enden av kranen. Deretter åpner du kranen og slipper ut luften i ballongen slik at kranen blåses tom for vann, forteller Ole Sigurd Marthins hos Mohagen Bil. 
Dersom man ikke tar spesielle forholdsregler med batteriene kan man risikere å møte et dødt forbruksbatteri til våren. 
Lading og lagring
Batteriene må lades før før enheten settes bort, samt lades noen ganger gjennom vinteren. Det gir batteriene lenger levetid og hindrer at batteriene fryser og blir ødelagte. – Følger man disse rådene kan enheten stå ute hele vinteren, uten noen form for varme på, forklarer Marthins. Men ved utendørs lagring og store snømengder bør taket på bobilen eller vognen kostes. Men vær obs på at bruk av skuffe lett kan skade taklukene. Hvis snøen på vogna utgjør en viss tyngde er det anbefalt med støttebukker mellom bakke og ramme, samt foran og bak akslingene, for at fjæringen ikke skal gi etter for vekten. Da kan karosseriet svikte og forårsake sprekker.
Rengjør godt, steng av og sett ut eventuelle feller for å unngå skadedyr i bobilen eller vogna om vinteren.
Unngå inntrengere
Marthins anbefaler også å helle litt giftfri frostvæske i slukene for å å hindre at det som måtte ligge igjen av vann i rør og sluk skal fryse. Enheter med vannbåren varme må også huske å ha tilstrekkelig sterk frostvæske i systemet. – Husk også å tømme alle skap for tørrfor og smuler. Rengjør godt, og sett gjerne ut feller eller antimuskassetter. Et annet tips er å sette propper i utlagsvasker slik at mus og andre skadedyr ikke kommer inn, avslutter bobilselgeren. 
Aktuelt