Vi holder stengt lørdag

Kontakt Mohagen Bil AS

Ole-Sigurd-Marthins-Selger.jpg
Ole Sigurd Marthins
Selger 
Jan-Hvinden-Selger.jpg
Jan Hvinden
Selger 
Kjetil-Gulbrandsen-Selger.jpg
Kjetil Gulbrandsen
Selger 
Mari-Marthe-Raekstad-OEkonomi_Marked.jpg
Mari Marthe Rækstad
Marked 
Frode-Skjerva-Verkstedmottak.jpg
Frode Skjerva
Kundemottak 
Lillann-Gulbrandsen-Kundemottak_-Tilbehoersbutikk.jpg
Lillann Gulbrandsen
Kundemottak/ Tilbehørsbutikk 

Chat via Facebook

Reisebrev:

Vårtur til tulipan-landet

En av Mohagen Bils mange reiseglade kunder har vært på vårtur i Nederland, for å oppleve blomstringen av landets anerkjente tulipaner. I dette reisebrevet forteller Alan Billyeald om sin fargerike opplevelse.

Tekst, foto og video: Alan Billyeald

Duften er nesten svimlende. Gartnerne har organisert blomstene i en flott mosaikk av farger, kun for å glede deg. Synet blir forstyrret, hvor skal du feste blikket - tulipanene beveger seg forførende i vinden i en eksplosjon av regnbuens farger.
Hjemmet til fem millioner blomster
Målet er Keukenhof, ikke langt fra Amsterdam, hjem til fem millioner blomster – flesteparten tulipaner. På denne tiden strutter de av vårkåthet, den ene vakrere, skjønnere og enda mer fargerik enn den andre. Utpå kvelden legger vi til kai og tar inn på Hirtshals Camping. Helt grei plass med hjelpsomme og hyggelig eiere. Vi skal bare sove her og har planlagt en tidlig start morgendagen, til Aabenraa helt sør i Danmark.
Aabenraa seiklubb
Jeg må si jeg foretrekker å kjøre bobil i Norge. Danmark er langt, flatt og kjedelig, men har bra veistandard. Det er litt over 300 km til Aabenraa og tar 5 timer med stopp for mat og litt shopping.  Vi fikk plass i seilklubben, som naturligvis ligger ved havet med kort vei til sentrum og to spisesteder rett ved. http://www.aabenraa-sejlclub.dk/autocamper 

Det er blandings-vær med regn, solskinn og haggel om hverandre, men fordelen med dette været er at det skaper spennende fotolys. Etter en dags kjøring er det deilig å avreagere med kameraet!
Bremen
Neste etappe til Bremen er omtrentlig det samme, 300 km. Det kan gå fort på tyske autobahner, men det kan også gå sakte og lange køer dukker opp fra ingensteds. Ta det rolig, avpass farten og la selve reisen bli en del av turen. I Bremen er det en bra og stille bobilplass på en øy ikke langt fra sentrum. Det finnes to spisesteder i umiddelbar nærhet. http://bobilverden.no/langs-a1-pa-vei-mot-bremen/

En kort sykkeltur så er du i sentrum av Bremen, med sine historiske bygninger som overlevde bombingen under andre verdenskrig. Den berømte Bremen Town Musicians er stjernen i broder Grimm-eventyret. Legenden sier at dersom du gnir statuen vil du nok komme tilbake til Bremen en dag!
 
Nederland
Tulipanenes tiltrekningskraft var stor. Nå ville vi komme oss ned til Nederland og valgte E22 så vi kunne kjøre Afsluitdijk, en lang demning mellom Makkum og Lemmer. Dette er en fascinerende veistrekning på 32 km med vann på hver side av veien. Du merker fort når du kommer inn i Nederland - der er det ryddig og ordnede forhold. Vi kom frem til at når befolkningstettheten er så stor, så stilles det krav til orden, systemer og organisasjoner. I Nederland bor det 400 personer per kvadratkilometer, mens i Norge er det bare 13. Husene er velstelte og hagene er for det meste et botanisk kunstverk, hvor du kan spille biljard på gressplenen.
Koningshof Camping
Vi valgte å bo på Koningshof Camping, som ligger landlig til blant tulipanåkrene og med passe avstand til mange interessante steder. Rett utenfor campingen er det små asfalterte veier, med kanaler på sidene og blomster som fargelegger hele landskapet. Sykkel er desidert mest riktig transportmiddel i slike omgivelser. Holland ligger lang foran Norge når det gjelder sykkel-kultur og sikkerhet i trafikken. Det er noe eget å kjenne naturens dufter når du beveger deg i landskapet. Det er kort vei til Keukenhof tulipan-park, kun 12 km som vil ta under 40 minutter å sykle, og veien er flat! Har du ikke med deg sykkel kan du leie på campingplassen. 
 
Amsterdam er lett tilgjengelig med tog fra Leiden og tar det 45 minutter til sentralstasjonen. Campingen organiserer dagsturer med buss til Amsterdam også. Det er 5 km til standen, en fin opplevelse dersom været er fint. Den Haag er 25 km unna, kort vei for de som ønsker å utforske det. https://www.koningshofholland.com/en/
Keukenhof er åpen fra 22 mars til 13 mai i 2018
Keukenhof kan ikke beskrives, det er rett og slett ett strålende botanisk skuespill!
Antageligvis den vakreste vårhagen du noen gang har sett! Her kan du bli inspirert og samtidig slappe av i et herlig hagemiljø. I tillegg til millioner av blomstrende blomster og fantastiske blomstershow, huser Keukenhof den største skulpturhagen i Nederland og er kanskje verdens mest fotograferte sted. Nyt våren og ikke glem kameraet ditt! Det er simpelthen vakkert langt inn i sjela.

Keukenhof ligger i Lisse, kjent som blomsterbyen, mellom Amsterdam og Haag. Ha på gode sko, for det tar tid å vandre over 32 hektar av de mest utrolige og unike blomsterbedene. Nederlenderne er stolte av sine blomstertradisjoner og leverer blomster og løk over hele verden.
7 millioner blomster
Det finnes over 3000 registrerte typer av tulipaner, og det vises 800 typer i Keukenhof. Her er det over 7 millioner blomster og selv om det meste er tulipaner vil du også se påskeliljer, hyacinter, og krokuser. I tillegg til de inspirerende hager med sine duftende aromaer, er det mange skulpturer og kunstverk utstilt. Vær beredt på mange folk, over en million besøkte parken i fjor - et rekordhøyt antall. Informasjon om parken, billett pris, ankomst og parkering finner du her: https://keukenhof.nl/en/
Fricamping ved Keukenhof parken
Jeg la merke til det var mange hundre bobiler parkert rett ved parken. Du kan ikke unngå å legge merke til denne veien når du kjører inn i området. Jeg kom i snakk med noen svensker som hadde overnattet der noen dager, og bortsett fra at det var litt trangt når man skulle inn og ut, synes de det var en flott plass.
Gouda
Når du først er i området kan en tur til Gouda, byen kjent for sin ost, anbefales. Hver torsdag mellom april og august er det marked hvor goudaost står i fokus. Bønder forhandler prisen med kjøpere foran vekthuset Waag, i sentrum av denne historiske og sjarmerende byen. https://welcometogouda.com/ontdek-gouda/highlights/gouda-kaasmarkt
Blomsterparaden 
Bloemencorso Bollenstreek er en unik og fargerik parade, som finner sted fra 18. til 22. april 2018. Her er det mange lastebiler og busser som er på veien i flere dager, og er pyntet til det ugjenkjennelige med blomster i alle verdens farger. Musikkorps skaper karnevalstemning. Se ruten her: https://www.bloemencorso-bollenstreek.nl/en/
Aktuelt