Kontakt Mohagen Bil AS

Lillann
Butikkansvarlig 
Ole Jan Stubberud
Daglig leder 
Frode Skjerva
Kundemottak 
Mari Marthe Rækstad
Marked 
Jan Hvinden
Selger 
Kjetil Gulbrandsen
Selger 
Ole Sigurd Marthins
Selger 

Chat via Facebook

Se våre produkterSe våre produkter Se våre merkerSe våre merker SupportSupport Søk på a-målSøk på a-mål
iStock-491632728.jpg
11. januar starter slukkingen av det riksdekkende FM-nettet, skaff deg en radio som tar inn begge signalene. Foto: iStock. 

Norge først i verden med heldigital radio:

Nå slukkes FM-nettet

I 2017 blir Norge det første landet i verden med heldigital radio. Slukkingen av de riksdekkende FM-kanalene vil starte som planlagt 11.januar, men du vil allikevel kunne lytte til utvalgte FM-kanaler en god stund fremover. 

DAB - Digital Audio Broadcasting - er et heldigitalt radiosystem som sender lyd med bedre kvalitet, helt uten skurring. Det tradisjonelle radiosuset vil altså være historie. Det nye DAB+-nettet, som tar over for det tradisjonelle FM-nettet, har dessuten plass til enda flere kanaler, da kapasiteten på FM-båndet i dag er totalt sprengt. Tidligere var det kun plass til fem riksdekkende kanaler, men med det nye digitale radiosystemet er det plass til hele 25. Noen få lokale radiokanaler vil fortsette å sende på FM-nettet i et par år, men de store radiokanalene og lokalradioene i byene vil allerede forsvinne fra FM-båndet region for region i 2017. Slukkingen starter i Nordland 11. januar, i februar slås det av i Møre og Romsdal og deretter går det slag i slag over resten av landet. Skaffer du deg en DAB+ radio vil du både kunne lytte til lokale FM-kanaler, samt de nye DAB+ kanalene.
Mye mer enn bare lyd
I tillegg til lyd kan en DAB+ kanal også sende enkel grafikk og tekst. Dersom du har en radio eller adapter med egen skjem vil du kunne få opp informasjon om sanger som spilles, informasjon om radioprogrammer, korte nyhetsmeldinger, bilder av plateomslag, kanalgrafikk og mer. 

Det er viktig å merke seg at det er en vesentlig forskjell på DAB og DAB+. Dersom du kjøpte din DAB-radio før 2009, er det mulig at du ikke har DAB+. Radio.no forteller at du enkelt kan sjekke dette ved å søke opp kanalene NRK Sport eller P5 Hits, får du opp disse kanalene kan du være trygg på at du har en radio med DAB+. Forskjellen er at en DAB-radio, i likhet med en tradisjonell FM-radio, ikke kan ta inn signaler fra DAB+. Dermed vil DAB-radioer være ubrukelige i seg selv når DAB+ blir eneste alternativ i 2017. Men fortvil ikke, det finnes mange gode alternativer, og det finnes løsninger for alle biltyper. 
63410.jpg.jpeg
Med en digital bilstereo fra Pinoeer får du krystallklar lyd uten avbrytelser.
Digital bilstereo
Max Fritid tilbyr en rekke ulike adaptere og radioer som lar deg ta inn både FM-kanaler (frem til FM-nettet forsvinner i ditt fylke) og de nye DAB+ kanalene. Pioneer er et verdenskjent merke som har levert kvalitetsradioer i flere årrekker. Deres digitale bilstereo MVH-290DAB er spesielt designet for avspilling av digital musikk og er utstyrt med både FM og DAB/DAB+. Radioen gir deg krystallklar lyd, uten avbrytelser. I tillegg til underholdning via radio kan du også lytte til musikk eller annen underholdning fra din egen smarttelefon via USB- eller AUX-inngangen på frontpanelet. Dette er en rimelig og god løsning som gir deg både FM, DAB+ og mulighet til å spille musikk fra mobiltelefonen din.
57204.jpg.jpeg
Multimediaspilleren fra Pineer er en real kraftpakke til bilen din. Kjøreturen blir aldri den samme igjen.
Multimediaspiller
Ønsker du en enda bedre variant, med enda flere muligheter anbefaler vi multimediaspilleren AVH-X490DAB. Med smart bilunderholdning fra Pioneer kan du nyte både filmer og musikk på en 6,2-tommers stor berøringsskjerm, rett i dashbordet i bilen. Denne bilstereoen tar inn både FM-kanaler og nye DAB+ kanaler, i tillegg til å spille av lyd- og bildeinnhold fra CD-er, DVD-er og USB-enheter. 

Multimediaspilleren har dessuten Bluetooth, og opptil to enheter kan være tilkoblet samtidig. Dette betyr at du ikke trenger å bruke USB eller AUX for å lytte til musikk fra telefonen din. Dette lar deg strømme favorittlåtene dine eller ringe håndsfritt over en trådløs tilkobling. Skjermen viser dessuten grafikk og tekst til de nye DAB+ kanalene.
Del: 
Les mer
Ikke tenk på underlaget: Slik får du bobilen i vater Perfekt for norsk klima: Full kontroll med litiumbatterier Høy komfort på årets ferie: Campingmøblene som setter standarden Webasto sikrer deg: Slik får du alltid komforttemperatur i bobilen Tettere på opplevelsene: Nyt vinteren med helårstelt Økt komfort: Gode varmeløsninger til campingvogn og bobil Omnia fritidsovn: Med stekeovnen på komfyren Endelig sommer: Her er 5 ting du trenger til campingferien Oppgradert trygghet: Markedets beste alarmsystem Se sesongens teltnyheter: Bestselger blir nå enda bedre SE VIDEO: Slik fjernstyrer du campingvogna Det ultimate bobiltilbehøret: Forteltet som passer plassen Sesongen nærmer seg: Slik gjør du vogna og bobilen klar for våren Den store utstyrsguiden: Slik sikrer du påskekosen Markedets første: Luftig nyhet for folk på farten Prisbelønt og praktisk: Grill hvor du vil Sommerens beste sitteplasser: Campingmøbler til årets ferie Praktisk og enkelt: Sommerens campinggriller Inaca fortelt: Det viktigste ekstrarommet Unngå strømmangel: Lad opp på campingtur Fortelt i farta: Luftig testvinner Kjøper svensk utstyrsleverandør: Sikrer vekst med oppkjøp i Sverige SE VIDEO: Slik monterer du DAB i bobilen Norge først i verden med heldigital radio: Nå slukkes FM-nettet Kjenner du noen som elsker camping? Julegaver til camping-entusiasten TV-løsning: Kjøpsråd på veien Kontroller forbruket: EFOY lanserer ny app-funksjon FUTUR bålpanne: Et miljøskapende samlingspunkt Outwell Collaps: Nyttige kollapser Elektrisk: Flere foretrekker brenselceller