Kontakt Mohagen Bil AS

Lillann
Butikkansvarlig 
Ole Jan Stubberud
Daglig leder 
Frode Skjerva
Kundemottak 
Mari Marthe Rækstad
Marked 
Jan Hvinden
Selger 
Kjetil Gulbrandsen
Selger 
Ole Sigurd Marthins
Selger 

Chat via Facebook

Se våre produkterSe våre produkter Se våre merkerSe våre merker SupportSupport Søk på a-målSøk på a-mål
parabol_sogge_maxfritid.jpg

TV-løsning:

Kjøpsråd på veien

Når man bor på hjul vil man ha like god tv-løsning som hjemme, og med dagens satelittsystemer for bobil og caravan, er det fullt mulig. Det gjelder bare å velge den beste løsningen i forhold til behovet - og å unngå fallgruvene.
- Vi har forhandlet satelittløsninger i 20 år, og den teknologiske utviklingen har vært enorm siden starten, sier Nils Magne Dahle i Max Fritid. 

Han forteller at man kan velge mellom parabol og digitalt bakkenett, og at parabol er det sikreste for å kunne ta inn signaler over hele landet. Har man parabol, er man ikke avhengig av å parkere nær en basestasjon, som ved digitalt bakkenett. Dahle har følgende tips for å få en best mulig tv-løsning på veien med parabol:
Helautomatisk er best 
1: Programmering: Pass på å kjøpe en parabol som er programmert for norske forhold, dvs for å ta inn norske satelitter.

2: Størrelse på tallerken: jo større tallerken, jo mer får man inn. Skal man ferdes langt nord bør man ha den største tallerkenen, mens fra Midt-Norge og sørover holder det med den lille.

3: Manuell eller helautomatisk: Manuell passer kun for den som ligger fast på en campingplass. Skal man bevege seg litt rundt, er det helautomatisk som gjelder.
oyster_redigert.jpg
Oyster er gjennomprøvd
Max Fritid er importør av kvalitetssystemene fra Oyster, som Nils Magne Dahle mener er det beste på markedet.

- Vi har testet, og Oyster tåler de påkjenningene det er å kjøre i 100 km/t i regnvær. En del andre løsninger tar inn vann rett og slett, men dette er gjennomprøvd. 
En eller to fjernkontroller 
Dahle sier det i hovedsak er to ulike løsninger innenfor parabol, og enkelt sagt skiller man mellom om man skal ha en eller to fjernkontroller:

1: Premium: Parabol med innebygd mottaker/receiver. Man setter inn abonnentskortet og styrer både parabolanlegg og TV-apparat med en fjernkontroll. Her er det færre ledninger og alt i ett system.

2: Vision: Enklere variant for de som allerede har mottaker eller tv med mottaker og som bare trenger parabol. Med denne løsningen blir det to fjernkontroller. 
Digitalt bakkenett
Et tredje alternativ, og alternativ til parabol, er digitalt bakkenett og abonnement som f. eks Riks-tv kombinert med vanlig tv-antenne. Det digitale bakkenettet sender digitale signaler fra basestasjoner, og hvor gode signalene blir avhenger av hvor man camper.

- Det digitale bakkenettet er bygd for å sende signaler der folk bor, så dersom man camper i sentrale strøk, går det bra å få inn signalene. Det er mindre sannsynlig at resultatet er like godt oppe på fjellet. Med parabol har man signal bare man ser himmelen, så for mange vil det være et tryggere valg, sier Nils Magne Dahle.

Del: 
Les mer
Ikke tenk på underlaget: Slik får du bobilen i vater Perfekt for norsk klima: Full kontroll med litiumbatterier Høy komfort på årets ferie: Campingmøblene som setter standarden Webasto sikrer deg: Slik får du alltid komforttemperatur i bobilen Tettere på opplevelsene: Nyt vinteren med helårstelt Økt komfort: Gode varmeløsninger til campingvogn og bobil Omnia fritidsovn: Med stekeovnen på komfyren Endelig sommer: Her er 5 ting du trenger til campingferien Oppgradert trygghet: Markedets beste alarmsystem Se sesongens teltnyheter: Bestselger blir nå enda bedre SE VIDEO: Slik fjernstyrer du campingvogna Det ultimate bobiltilbehøret: Forteltet som passer plassen Sesongen nærmer seg: Slik gjør du vogna og bobilen klar for våren Den store utstyrsguiden: Slik sikrer du påskekosen Markedets første: Luftig nyhet for folk på farten Prisbelønt og praktisk: Grill hvor du vil Sommerens beste sitteplasser: Campingmøbler til årets ferie Praktisk og enkelt: Sommerens campinggriller Inaca fortelt: Det viktigste ekstrarommet Unngå strømmangel: Lad opp på campingtur Fortelt i farta: Luftig testvinner Kjøper svensk utstyrsleverandør: Sikrer vekst med oppkjøp i Sverige SE VIDEO: Slik monterer du DAB i bobilen Norge først i verden med heldigital radio: Nå slukkes FM-nettet Kjenner du noen som elsker camping? Julegaver til camping-entusiasten TV-løsning: Kjøpsråd på veien Kontroller forbruket: EFOY lanserer ny app-funksjon FUTUR bålpanne: Et miljøskapende samlingspunkt Outwell Collaps: Nyttige kollapser Elektrisk: Flere foretrekker brenselceller