Kontakt Mohagen Bil AS

Lillann
Butikkansvarlig 
Ole Jan Stubberud
Daglig leder 
Frode Skjerva
Kundemottak 
Mari Marthe Rækstad
Marked 
Jan Hvinden
Selger 
Kjetil Gulbrandsen
Selger 
Ole Sigurd Marthins
Selger 

Chat via Facebook

Se våre produkterSe våre produkter Se våre merkerSe våre merker SupportSupport Søk på a-målSøk på a-mål
03.jpg

SE VIDEO:

Slik monterer du DAB i bobilen

DAB er i vinden som aldri før, og det finnes mange ulike løsninger på markedet. Ønsker du godt signal er du allikevel avhengig av riktig montering. Vi viser deg hvordan du enkelt kan montere en DAB-adapter i bobilen.
En DAB-adapter er en liten mottaker, som kobles til det originale lydanlegget i bilen eller bobilen din. TT Micro leverer DAB-adaptere fra merket Tiny Audio, og deres mest populære adapter "Tiny Audio C5" ble kåret til beste DAB-adapter av TV 2 Hjelper deg. 

TT Micro har lang erfaring med DAB. Selskapet ble etablert av gründerne og brødrene Tom og Tore Vedvik, og selskapet står bak det populære merket Pinell som ble lansert for flere år siden. De har nå fulgt opp med funksjonelle adaptere under merket Tiny.
SE VIDEO
I videoen under deler Tore Vedvik sine beste tips ved montering av DAB-adaptere i bobil. 
DAB-eksperten forklarer også hvordan lyden overføres og hvor lang tid monteringen tar. 
Riktig montering - test før du fester
- Det viktigste ved montering av en DAB-adapter i bobil, er plasseringen av adapteren i forhold til anvendeligheten og i forhold til føreren, forklarer Tore Vedvik, partner i TT Micro. 
- Finn en plassering som gjør det lett for føreren å bruke adapteren, og test ut før du fester adapteren, påpeker han. Ønsker du et godt radiosignal er du også avhengig av riktig montering av antennen. 

DAB+ og FM benytter ulike antennen, og en galt montert DAB-antenne vil kunne gi ustabilt mottak eller i verste fall ingen lyd. Brødrene Vedvik kommer med noen enkle tips til montering av DAB-antenner i bobil:

1. Monter alltid antennen loddrett. 
2. En film-antenne vil fungere i områder hvor dekningen er god, men vil i de fleste tilfeller være et dårlig altenativ på grunn av mangel på jording til antennen. Derfor er det beste å bruke en magnet-antenne som man fester på taket til bobilen. En metallplate teipes eller limes til glassfibertaket og den magnetiske antennen festes på platen. 
3. Monter antennen midlertidig (f.eks med klar tape) før du limer den fast. Da er det enkelt å flytte antennen uten å skade den dersom mottaket ikke er godt ved første forsøk. 
4. Før ledning ned langs taket og skjul den så godt du kan i krinker og kroker.

TInyAudio2.jpg
Tiny Audio C5 ble best i test av TV 2 Hjelper deg i 2016. Adapteren kobles enkelt til det originale lydanlegget i bilen din.
DAB-adaptere som er enkle i bruk
Max Fritid tilbyr et stort utvalg av adaptere og bilradioer, i ulike prisklasser og størrelser. Se hele utvalget her. Tiny Audio C-serien er adaptere som lar deg lytte til DAB+ gjennom den eksisterende bilradioen din. 

- Tiny Audio har vært på markedet siden 2013 og har solgt mer enn 100.000 adaptere. Fordelen med adapterne fra Tiny Audio er at de er enkle å montere, og enkle å bruke. Dessuten er de rimelige i forhold til andre adaptere på markedet, og passer svært godt til bruk i bobil, forteller Tom Vedvik, markedsansvarlig i TT Micro.


02.jpg
Tore Vedvik deler sine best tips til montering av DAB i bobilen. Foto: Jens Lyngstad.
Del: 
Les mer
Ikke tenk på underlaget: Slik får du bobilen i vater Perfekt for norsk klima: Full kontroll med litiumbatterier Høy komfort på årets ferie: Campingmøblene som setter standarden Webasto sikrer deg: Slik får du alltid komforttemperatur i bobilen Tettere på opplevelsene: Nyt vinteren med helårstelt Økt komfort: Gode varmeløsninger til campingvogn og bobil Omnia fritidsovn: Med stekeovnen på komfyren Endelig sommer: Her er 5 ting du trenger til campingferien Oppgradert trygghet: Markedets beste alarmsystem Se sesongens teltnyheter: Bestselger blir nå enda bedre SE VIDEO: Slik fjernstyrer du campingvogna Det ultimate bobiltilbehøret: Forteltet som passer plassen Sesongen nærmer seg: Slik gjør du vogna og bobilen klar for våren Den store utstyrsguiden: Slik sikrer du påskekosen Markedets første: Luftig nyhet for folk på farten Prisbelønt og praktisk: Grill hvor du vil Sommerens beste sitteplasser: Campingmøbler til årets ferie Praktisk og enkelt: Sommerens campinggriller Inaca fortelt: Det viktigste ekstrarommet Unngå strømmangel: Lad opp på campingtur Fortelt i farta: Luftig testvinner Kjøper svensk utstyrsleverandør: Sikrer vekst med oppkjøp i Sverige SE VIDEO: Slik monterer du DAB i bobilen Norge først i verden med heldigital radio: Nå slukkes FM-nettet Kjenner du noen som elsker camping? Julegaver til camping-entusiasten TV-løsning: Kjøpsråd på veien Kontroller forbruket: EFOY lanserer ny app-funksjon FUTUR bålpanne: Et miljøskapende samlingspunkt Outwell Collaps: Nyttige kollapser Elektrisk: Flere foretrekker brenselceller