Kontakt Mohagen Bil AS

Lillann
Butikkansvarlig 
Ole Jan Stubberud
Daglig leder 
Frode Skjerva
Kundemottak 
Mari Marthe Rækstad
Marked 
Jan Hvinden
Selger 
Kjetil Gulbrandsen
Selger 
Ole Sigurd Marthins
Selger 

Chat via Facebook

Se våre produkterSe våre produkter Se våre merkerSe våre merker SupportSupport Søk på a-målSøk på a-mål
Moove-Solcelle-MaxFritid.jpg

Unngå strømmangel:

Lad opp på campingtur

Campinglivet handler om frihet og gode opplevelser. La derfor ikke mangel på strøm bli et stressmoment. Med et solcellepanel som tar seg av batteriladingen kan du nyte campingtilværelsen fullt ut - uten å bli strømløs. 
Om man ferierer med bobil eller campingvogn og ikke befinner seg på en campingplass med alle fasiliteter, kan mangel på strøm bli et problem. Da er solcellepanel en rimelig og god løsning. 

- I dag har folk flest med seg mange apparater som trenger lading, det betyr at strømbehovet på tur er mye større enn før. De fleste har med seg både mobil og diverse nettbrett, og er man en gjeng eller en familie på tur blir ladebehovet stort totalt sett, sier Nils Magne Dahle, daglig leder i Max Fritid. 

Max Fritid anbefaler derfor solcellepanel for å unngå strømmangel. - Vi selger mer og mer solcellepaneler. En grunn er nok at strømbehovet som nevnt er blitt større. I tillegg har solcellepanelene blitt mye bedre og rimeligere enn de var for bare noen år siden, forteller Dahle.
Nils-Magne-Daler-anbefaler-oppblaasbare-telt-til-bobil-jpg-1600.jpg
Ønsker du, som de fleste andre, å holde kontakten med omverdenen selv om du er på tur, sørg for gode lademuligheter til både telefon, nettbrett og tv. Nils Magne Dahle anbefaler solcellepanel til bobil og campingvogn.
Lag strøm på taket
Når man ikke er tilkoblet strøm, er det batteriene som driver viktige funksjoner som kjøleskap, radio, TV, varme, air condition, belysning og lignende. Batterier lades normalt fra bilens dynamo under kjøring, men når kjøretøyet ikke er i bruk - er det behov for lading fra andre kilder. Et solcellepanel overfører energien fra sollyset direkte til elektrisk strøm og lader opp batteriene.

På den måten har du strøm tilgjengelig på tur, selv om du ikke er koblet direkte til en annen strømkilde. Solcellepanel passer perfekt til de som ofte fricamper, eller for de som oppholder seg i områder hvor det ikke er tilgang til andre strømkilder.
iStock-601358146.jpg
Å reise på campingtur er god avkobling for både kropp og sjel. La derfor ikke mangel på strøm bli et stressmoment. Et solcellepanel lader batteriene, og du kan nyte campingtilværelsen fullt ut.
Kvalitetsmerker
Max Fritid anbefaler solcellepaneler fra kvalitetsmerkene NDS og Moove

Black Solar solcellepanel fra NDS er nye fra 2017. MPPT (Maximum Power Point Tracking) regulatoren er i gjennomsnitt 25% mer effektiv enn konkurrerende regulatorer, og sorte solcellene tiltrekker mer sollys. NDS sine modeller er også beskyttet mot overoppheting. Ved å kjøpe et eget kontrollpanel kan man også visuelt følge med på de ulike ladenivåene. 

Solcellepanel fra Moove har vært en av de solide bestselgerne hos Max Fritid i lang tid. Moove tilbyr komplette solcellepanel av høyeste kvalitet. Solceller fra Moove leveres med standard regulator og monteringskit. Solcellene er produsert med førstevalgskomponenter og materialer av høy kvalitet, som garanterer god ytelse - også over tid. Produktene er pålitelige og egnet for bruk i land med røffe værforhold.
iMANAGER_90x45__45x22_5__INGLESE.jpg
iManager kan kobles til alle typer solcellepanel, og fordeler strømmen fra panelet til de ulike batteriene. Med iManager kan man selv bestemme hvilket batteri man ønsker å lade. 
Nyhet - produkt som fordeler strømmen
Forretningsutvikler hos Max Fritid, Martin Solheim, forteller at de nylig har fått inn et genialt produkt som fordeler strømmen fra solcellepanelet til de ulike batteriene. - En bobil har som regel to batterier, ett forbruksbatteri og ett startbatteri. Forbruksbatteriet gir strøm til alle redskaper når bilen står i ro, mens startbatteriet starter bilmotoren og brukes under kjøring. 

- Med iManager fra NDS kan brukeren selv bestemme hvilket batteri man ønsker å lade, ved hjelp av solcellepanelet. På den måten kan man fordele strømmen etter behov. Man kan også velge å lade begge batteriene samtidig, påpeker Solheim. iManager kan kobles til alle solcellepaneler, og kan kjøpes separat eller sammen med et nytt panel. Når det ene batteriet er fulladet begynner iManager automatisk å lade det andre batteriet, og man trenger ikke være redd for at batteriene skal bli ødelagt.
Carado_VYH9938.jpg
- Det er egentlig plassen på taket som er styrende for hvor stort panel man velger. Vi har faktisk kunder som har satt flere solcellepaneler på taket, forteller Nils Magne Dahle.
Kom deg videre
Et oppladet forbruksbatteri lar deg lade ulike apparater, samt bruke andre elektriske funksjoner som normalt, selv om bilen står i ro. Og med et fulladet startbatteri slipper du å lure på om bobilen vil starte når du skal fortsette campingferden. På den måten har du full kontroll, og slipper kjedelige overraskelser. 

For optimal strømtilgang trenger man også gode og vedlikeholdte batterier. Max Fritid anbefaler bilbatterier fra Sønnak, som tilbyr både forbruksbatteri og startbatteri. I vår nettbutikk finner du en rekke ulike batterier, tilpasset ulike behov.
Del: 
Les mer
Ikke tenk på underlaget: Slik får du bobilen i vater Perfekt for norsk klima: Full kontroll med litiumbatterier Høy komfort på årets ferie: Campingmøblene som setter standarden Webasto sikrer deg: Slik får du alltid komforttemperatur i bobilen Tettere på opplevelsene: Nyt vinteren med helårstelt Økt komfort: Gode varmeløsninger til campingvogn og bobil Omnia fritidsovn: Med stekeovnen på komfyren Endelig sommer: Her er 5 ting du trenger til campingferien Oppgradert trygghet: Markedets beste alarmsystem Se sesongens teltnyheter: Bestselger blir nå enda bedre SE VIDEO: Slik fjernstyrer du campingvogna Det ultimate bobiltilbehøret: Forteltet som passer plassen Sesongen nærmer seg: Slik gjør du vogna og bobilen klar for våren Den store utstyrsguiden: Slik sikrer du påskekosen Markedets første: Luftig nyhet for folk på farten Prisbelønt og praktisk: Grill hvor du vil Sommerens beste sitteplasser: Campingmøbler til årets ferie Praktisk og enkelt: Sommerens campinggriller Inaca fortelt: Det viktigste ekstrarommet Unngå strømmangel: Lad opp på campingtur Fortelt i farta: Luftig testvinner Kjøper svensk utstyrsleverandør: Sikrer vekst med oppkjøp i Sverige SE VIDEO: Slik monterer du DAB i bobilen Norge først i verden med heldigital radio: Nå slukkes FM-nettet Kjenner du noen som elsker camping? Julegaver til camping-entusiasten TV-løsning: Kjøpsråd på veien Kontroller forbruket: EFOY lanserer ny app-funksjon FUTUR bålpanne: Et miljøskapende samlingspunkt Outwell Collaps: Nyttige kollapser Elektrisk: Flere foretrekker brenselceller